31 Ocak 2011 Pazartesi

Közde Karnıyarık veya Patlıcan Kumpir






  Malzemeler:
  • 8 adet patlıcan
İç harcı için:
  • 350 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • istenilen miktarda kekik, pulbiber, tuz ve karabiber
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Patlıcanların içine:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerini süslemek için:
  • 1 domates
  • 2 sivri biber

Hazırlanışı:

Patlıcanları ızgarada iyice közleyin. (Tıpkı patlıcan salatası yaparken ki gibi)

İç Harcının Hazırlanışı:

Kıymayı tavada suyunu çekene kadar kavurun ve sıvıyağda biraz daha kavurun. Ardından ince doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyin. Daha sonra içine çok ince doğranmış sarımsağı ve baharatları ilave ederek biraz daha kavurup ocaktan alın.

Közlenmiş 1 patlıcanı ızgaradan alır almaz üzerini boydan boya çizik atıp içini çay kaşığı yardımıyla kumpir yapar gibi yarım çay kaşığı tereyağı ve biraz tuz ilave edip iyice karıştırıp, az miktarda rendelenmiş kaşar ekleyin. Sonra üzerine 3 tatlı kaşığı iç harcı koyun ve üzerini domates, kaşar rendesi ve biber dilimleri ile süsleyin. Kalan patlıcanlarıda teker teker ızgaradan alıp hazırlayın.

Hazırlanan patlıcanları yüksek ısıda fırına verin. Üzerindaki biberler kızarınca servise hazırdır.

Afiyet olsun...