4 Şubat 2011 Cuma

Tavuk Çorbası


Malzemeler:
2 adet tavukgöğsü
1 çay bardağı arpa şehriye
1 adet tavuk bulyon
1 fincan sıvı yağ
terbiyesi için
yarım limon suyu
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Tavuklar kaynar suya atılıp haşlanır. Haşlanan tavuklar sudan çıkarılıp ayrı bir yere konur soğuması için. 
Ayrı bir tencereye sıvıyağ konur. Arpa şehriyeler iyice kavrulur. Tavuğun suyu katılır. Ayrıca daha su ilave edilir.
Terbiyesi için, pirinç unu, yumurta sarısı ve yarım limon suyu 1 çay bardağı su ile ezilir ve çorbaya yavaş yavaş ilave edilir. İstenirse bulyon eklenir.
Tavuklar biraz irice didiklenir ve çorbaya katılır. Tuzu ayarlanır. Biraz karabiber eklenip 5-10 dakika daha kısık ateşete kaynatılır. Afiyet olsun...