İncir Tatlısı(İncir Uyuşturması) |
Malzemeler:
1 lt süt
10-13 adet kuru kayısı
2-3 yemek kaşığı toz şekerYapılışı:
Süt kaynatılır. Diğer taraftan incirler küçük parçalara ayrılır. İncirlerin üzerine toz şeker serpilir. Eğer incirler çok yumuşak ve bal gibi kıvamdaysa az şeker biraz daha sert ise en fazla 3 yemek kaşığı toz şeker katılır. Kaynayan sütten 1-2 kepçe süt incirlerin üzerine dökülüp el blendırı ile iyice parçalanır. Kaynayan sütün tamamı eklenip bir iki kez daha blendır çalıştırılır. Krep kıvamındaki karışım kepçe ile kaselere boşaltılıp aynı yoğurt uyutur gibi sıcak yerde üstü kapalı bekletilip kıvamı tutunca buzdolabına alınır. Afiyet olsun.
Not:Ben kalorifer peteği veya fırında düşük ısıda 5 dakika bekletiyorum.