31 Ocak 2011 Pazartesi

Salamlı Patetes Kroket

Malzemeler:
  • 3 orta boy patates(haşlanıp, püre haline getirilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 dilim salam(ince dilimlenerek)
  • 2 yemek kaşığı peynir(ezilmiş olarak)
  • 1 adet yumurta
  • 1 kase su
  • 1 kase un
  • 1 kase galeta unu
  • kızartmak için
  • 1 su bardağı sıvı yağ
 Hazırlanışı:

Püre haline getirilmiş pateteslerin içine peynir, salam, nişasta, yumurta ve tuz ilave edilerek yoğrulur.

Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilir.

Önce una sonra suya en son olarak da galeta ununa batırılıp kızgın yağda kızartılır.

Afiyet olsun.